رحمان مجرد معاون فرهنگی هنری حوزه هنری استان اردبیل معتقد است هنر انقلاب باید با اتّکا به ظرفیتهای بومی، مسائل اجتماعی را حل و برای آینده امیدآفرینی کند.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، رحمان مجرد هنرمند عکاس و معاون فرهنگی هنری حوزه هنری استان اردبیل، یادداشتی درباره «هنر انقلاب» نوشته است که در ادامه آن را می خوانید.
برنامهریزی و طرّاحی عملیاتهای هنری، تنها با شناخت دقیق، جزئی و تحلیلی ظرفیتهای انسانی، مکانی و جغرافیایی، تاریخی و هویّتی، ظرفیتهای رسانهای و... میسّر است. این ظرفیتها میتوانند ما را در همهی عرصههای مدیریت هنری یاری کنند؛ در تربیت هنرمند، در تولید اثر هنری، در توزیع محصولات و ترویج گفتمانها، در مدیریت راهبردی هنر و در الهامبخشی اندیشگانی.
ما باید تلاش کنیم با توجه به بضاعتهای محتوایی و قالبهای هنری فعال در استان خودمان بهعنوان مرکز تربیت و پرورش هنرمند در تراز انقلاب اسلامی باشیم. هنر انقلاب اسلامی باید معنای جدید خود را از زیستبوم جغرافیایی فرهنگی ایران اسلامی بگیرد. یعنی با شناخت عمیق زیستبوم و مزیتهای آن و همچنین رصد مسائل استان در حوزههای مختلف و بازیابی نسبت حوزه هنری با این مسائل بتواند با قوامسازی فرهنگ و هنر و اندیشه انقلابی کارهای بزرگتر، قویتر و گستردهتر انجام داد.
طبیعتاً هنری که بر هویت بومی و دغدغههای اصیل بهحق و ارزشمحور دینی و ملّی همین مردم بنا شود، مخاطب هم خواهد داشت و توسط خود مردم دست به دست و سینه به سینه جلو خواهد رفت. ما باید آیینهداری خوب و صادق برای نشان دادن حدّ و سطح والای هنر استان خود باشیم. مسائل فرهنگی استان را رصد کرده و اولویتهای استانی را به درستی تشخیص دهیم و برای کارهای هنری مرتبط با آن در راستای اهداف انقلاب برنامهریزی کنیم.
چنانکه در بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان اردبیل نیز بیان شده است: «من مایلم از زبان من این گفته شود که اردبیل در طول دورانهای گذشته و در دوران انقلاب و در دوران نهضت اسلامی، نقشی مؤثّر و پایدار در آن راههایی که به صلاح ملت و این کشور منتهی میشده، ایفا کرده است.» (سخنرانی در جمع مردم استان اردبیل 30/05/1379) اردبیل بهعنوان نخستین حکومت رسمی شیعی در کشور، از دیرباز به عنوان «دارالارشاد» نامیده شده و عشق مردم این دیار به تشیّع و اهل بیت(ع) و عزاداری آنان در عشق امام حسین(ع) شهرت بینالمللی دارد، تا آنجا که این استان به عنوان «مهد تشیّع» و «پایتخت حسینیّت» و «مرکز تبلور فرهنگ شیعی» نیز نامیده شده است. بنابراین سابقهی تاریخی و شرایط فرهنگی و اجتماعی استان اردبیل به عنوان خاستگاه نخستین حکومت شیعی در جهان اسلام و شهرت مردم این استان در تشیّع و عشق به امام حسین(ع)، از مزیتهای حوزه هنری این استان برای فعالیت و ترویج فرهنگ و هنر شیعی در حوزه قفقاز و آناتولی در رشتههای مختلف است.
انتهای پیام/
نظر شما